Kan jeg låne selvom jeg står i RKI?

Hvis du er registreret i RKI, er det fordi du har gæld til nogle kreditorer. Det kan både være meget eller lidt gæld. Nogle mennesker er af den overbevisning, at vejen ud af RKI ligger gennem et nyt lån. Sådan er det dog langt fra. Faktisk kan det være en rigtig dårlig idé at låne flere penge, hvis du står registreret i RKI. Men er det overhoved muligt at låne penge trods RKI? Og hvordan kommer man ud af RKI. Det kan du blive klogere på her i artiklen.

Er det muligt at optage et lån?

Det er yderst svært at få lov til at optage et lån, hvis du står registreret i RKI. Faktisk næsten umuligt. Det er de færreste låneudbydere, der tilbyder lån til RKI-registranter. De anser det simpelthen for at være en for stor risiko for, at de aldrig ser skyggen af pengene igen. Der er dog en lille gruppe af låneudbydere, der godt kan gå med til det. Se mere info på hurtigudbetaling.dk. Du vil her bare opleve at skulle betale afsindigt høje renter. Dermed kan det næsten aldrig betale sig. Det kan blot være vejen ind til en ond cirkel ved at optage et nyt lån. Der hvor du kan få lov at optage et lån trods RKI, er hvis det er et såkaldt samlelån. Altså hvor du samler alt din gæld i et lån.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

For at kunne få lov at optage et lån, skal du ud af RKI. Du kommer ud af RKI ved at betale den gæld, der står registreret i RKI tilbage. Du skal derfor først skabe dig et overblik over, hvem du skylder penge, og hvilken gæld der står i RKI. Når du så har betalt den gæld tilbage, vil du ikke være i RKI mere. Kort sagt er vejen ud af RKI, altså at starte med at betale din gæld tilbage.

Derfor kræver det, at du får et godt overblik over din økonomi. Hvor meget kan du afdrage hver måned? Giver det mening at samle din gæld? Det gør det, hvis du betaler mange penge i gebyrer, fordi du har mange kreditorer. Der kan ofte her være fine penge at spare på månedlige basis. Alt sammen penge, som du kan bruge på at betale din gæld tilbage.

Som udgangspunkt en dårlig idé at låne trods RKI

Med mindre du har fået et godt tilbud på et samlelån, vil det være en dårlig idé at låne penge, hvis du står i RKI. Det er giver absolut ingen mening at stifte ny gæld, hvis du i forvejen ikke har penge til at betale din nuværende gæld tilbage. Sørg derfor for først at komme tilbage med din nuværende gæld. Ellers kan du hele hurtigt blive en ond cirkel, hvor du stifter mere og mere gæld, fordi der kommer renter på.